keresés

2018. április 20., péntek

Messenger Kids



2017 decemberében megindult a Messenger Kids alkalmazás, amely konkrétan a 13 év alatti korosztályt célozza meg. Ez egy különálló alkalmazás, amely lehetővé teszi a gyerekeknek a Facebook csevegős szolgáltatásának használatát saját Facebook profil létrehozása nélkül. Az app egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el.


Messenger Kids
A vállalat egy biztonságosan használható videochat és csevegő alkalmazást akart létrehozni a fiatalok számára. Nemzetközi és amerikai gyermekvédelmi szakértőkkel együtt tervezte és családokkal együtt tesztelte az új alkalmazást. A Messenger Kids appot kell feltelepíteni a tabletre, vagy okos telefonra, majd a szülő Facebook hozzáférésével belépni, így nem jön létre új profil, illetve a gyerekek nem férnek hozzá a szülők fiók adatlapjához. A felügyeleti funkcióval azonban a felnőttek a fiókjukon belül követni tudják a hozzákapcsolt appon futó tevékenységeket.


Szülői engedély nélkül a gyermek nem indíthat videochat-et, nem indíthat személyes- vagy csoportos beszélgetést, illetve csak olyanok léphetnek kapcsolatba a fiatalokkal, akiket a szülő jóváhagyott. További pozitívumként a vállalat kiemelte, hogy a Messenger Kids esetében nem jelennek meg reklámok, a letöltés teljesen ingyenes és rejtett költségek sincsenek.


Ellenvélemények

Természetesen az app megjelenése után hamarosan megérkeztek az ellenvélemények. Több gyermekjóléti szervezet és szakértő is támadja a Facebookot és az alkalmazást csak egy újabb piaci terjeszkedésnek tartja. Számos tanulmányra hivatkoznak, amelyek kifejtik, hogy a fiatalok ebben a korban még nem elég érettek az online jelenléthez. Nem érzékelik a veszélyeket és a határokat. Felhívják a figyelmet arra, hogy a rendszeres közösségi média használata depresszióhoz szorongáshoz vezethet. Felmérések szerint ugyanis azok a 13-14 éves gyerekek, akik hetente hat-kilenc órát töltenek a közösségi oldalakon, sokkal nagyobb eséllyel vallják magukat boldogtalannak, mint az online felületen kevesebb időt eltöltő társaik.

A Facebook azonban továbbra is állítja, hogy ez egy biztonságos csevegőalkalmazás, melynek elindítása óta számos szülői visszajelzést kaptak, amelyek szerint a Messenger Kids nagy segítséget jelent számukra a családdal való kapcsolattartásban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése