keresés

2016. december 13., kedd

Youtube dráma

Több panasz és figyelemfelhívás ellenére sem tervez a YouTube semmilyen változtatást végrehajtani az algoritmusán. Pedig a legnépszerűbb videósa is felszólalt már, eléggé dramatikus módszerrel. Részletes átnézés után sem találtak drasztikus csökkenést a feliratkozók számánál, a megszokott leiratkozások és a YouTube által törölt spam feliratkozókon kivül.


YouTube
A szolgáltatás 2005 májusában indult, milliárdok számára teszi lehetővé eredeti videók felfedezését, megtekintését és megosztását. A feltöltött tartalmak között egyaránt megtalálhatók film- és tévéműsorrészletek, zenei videók és házi készítésű videofelvételek is. Az eredeti tartalmak készítői, valamint a kisebb és nagyobb hirdetők tartalomterjesztésre is felhasználhatják a YouTube-t.


PewDiePie

Középpontba került a napokban bejelentésével Felix Arvid Ulf Kjellberg, ismertebb nevén PewDiePie, aki bejelentést tett, hogy amint eléri a a csatornája az 50 millió feliratkozót, akkor azt törölni fogja.
Ezt a kitűzött 50 milliót nagyon hamar el is érte, jött a videó, amiben elmondta ígéretét be fogja tartani. Azonban a várttal ellentétben, ugyan törölte egy csatornáját, de csak egy olyat, amit csak pár hete hozott létre, feltételezhetően pont ezen céllal.



A problémák

A videóban elmondta, hogy az oldal próbálja "megölni" a csatornáját, látta, hogy nagy nézettségcsökkenés következett be a videóinál. Megemlítette azt is, hogy az oldal a clickbait és a "javasolt videók"-at promótálja.
Sőt, elmondta: már járt úgy, hogy egy már feliratkozott csatornáráról feliratkozása eltűnt, és sok érdekes tartalomról maradt le így.
Már más videokészitő felhasználóik is jelentettek hasonló problámakat, többek közt azt is, miszerint az új videóik kevesebbet kapnak, mint a régiek.

Az algoritmus

A "javasolt videók" szekció videónézés közben jelenik meg, és mint ahogy az a nevében is benne van további kontentet javasol.
PewDiePie azt mondta, általában a nézettségének forgalma 30%-a innen származik, de az elmúlt hetekben ez hirtelen visszaesett 1% alá, ami számára az algoritmus változtatását jelezte.


A Youtube reakciója

A BBC-nek a Youtube azt mondta, hogy a "javasolt videók" algoritmushoz nem nyúltak és maradt úgy, ahogy volt. Nem tervez változtatásokat végrehajtani az algoritmussal kapcsolatban. Részletes átnézés után sem találtak drasztikus csökkenést a feliratkozók számánál, a megszokott leiratkozások és a YouTube által törölt spam feliratkozókon kivül.

Legfrissebb ezügyben, egy az oldalra kikerült Q&A videó, amiben elmondják, hogy több mint 100 esetet átvizsgálva sem találtak hibát a rendszerben.




Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése