keresés

2016. december 16., péntek

Y generáció és az online videók

Az Y generációnak ( 1980 és 1999 között született nemzedék tagjainak), nővekvő igénye van a videótartalmakra. A másnéven Milleniálisoknak nevezett generáció, nagyon aktív videónéző csoport. Sőt az USA-ban az összes korcsoport közül kiemelkednek az statisztikák szerint.


A fő okak, hogy a Milleniálisok miért néznek videókat

Az Defy Media éves Acumen Report-ja szerint:
  • unaloműző /időkitöltő (77%)
  • lépést tartani a műsorokkal, sportokkal, sztárhírekkel (63%)
  • sztresszoldás /kikapcsolódás (61%)
  • naprakésznek lenni a legújabb videókból és eseményekből (60%)
  • időtöltés másokkal /családdal (58%)
  • hangulatjavitó/ változtató (57%)
Azt lehet mondani ezek szerint a statisztikák szerint, hogy több tevékenység, ami miatt videót néznek, annak általában köze van a magánéletükhöz és a szórakozáshoz.

Az Y generáció nagyon hajlik a mobilon való videónézés felé. Majdnem a fele a Milleniálisoknak (48%)  csak mobilon néz videót. Ezen kivül 3-szor nagyobb valószínűséggel teszik ezt, mint a Baby boom generáció tagjai.



Amik nélkül élni sem tudnának

Az abszolút kötelező videóforrás a YouTube lett 67%-kal, ezt követi a Netflix 51%-kal, majd a közösségi médiamegosztók.
Az Y és Z generáció tagjainak csak 36%-a mondta azt, hogy nem tudna hagyományos tv nélkül élni az Acumen Report alapján.



Minneniálisok és a fériak vezetnek az online videónézésben

http://www.business2community.com/marketing/3-reasons-brands-shouldnt-surprised-online-video-ads-price-tv-spots-0857996#U8O9XirSa62twyC2.97
Felmérés szerint (Limelight Networks, Inc. : State of Online Video) az USA-ban és az Egyesült Királyságban a fogyasztók több mint háromnegyede néz online videót minden héten és nagy eltérések jelennek meg korcsoport és nem alapján.
Míg a megkérdezettek több mint fele 2 óránál több online videót néz, ezt az Y generációra nézve 68%-ot jelent. Jelentős egyenlőtlenség van a nemeknél is, ahol a férfiaknak több mint 58%-a néz online videót 2 óránál is többet, míg a nőknek csak 45%-a.

A kimutatás szerint a legkeresettebb a kontentek közé a sorozatok tartoznak. A válaszadók, az online nézett videotartalmak közül, elsőnek sorolták a  tv sorozatokat, aztán ezt követi az eredeti tartalmak /YouTube, és a filmek. Míg Y generáció főleg sorozatokat és filmeket néz, addig a 60 fölöttiek majdnem kizárólagosan eredeti tartalmat /YouTube-t és híreket.

Michael Milligan, a Limelight Networks főiagazgatója szerint, a fogyasztók, főleg a fiatalabb generációk, egyre inkább az online streaming videólehetőségekhez fordulnak. Főleg, ahogy mobileszközöknél nő az igény az egyre jobb videóminőségre bárhol, bármikor, bármely eszközön.



Források:
Mobile and Video: Keys to Reaching the Millennial Target
Why Millennials Love Online Video Content and Why You Should Focus On Them
Infographic: The Video Sites Millennials Can't Live Without (and the Ads They Can Live With)
Infographic: Why Millennials Love Video Marketing
Millennials and Males Lead in Online Video Viewing According to Limelight Networks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése