keresés

2016. december 14., szerda

Visszatérés a jövőbe

1989-ben mutatták be a Vissza a jövőbe című sci-fi vígjáték második részét. A filmben a főszereplők egy autóból átalakított időgéppel utaznak a jövőbe, hogy megváltoztassák azt. Az idő ahova érkeznek 2015. október 21-e. Mivel nem szeretnének nagy feltűnést okozni, átöltöznek akkori ruhákba. Itt jelent meg először az ikonikus önbefűzős Nike cipő ötlete. 2015-ig bár próbálkozások voltak, kereskedelmi forgalomba sajnos mégsem került a cipő, de 2016-ban megtörtént az, amire sok rajongó évtizedeket várt.


Ahol a tudomány és a kényelem találkozik
A Nike megalkotta a NIKE HYPERADAPT névre keresztelt, önbefűzős high-tech sportcipőt. A WIRED magazin részletesen összefoglalt mindent, amit a cipőről tudni érdemes. Tervezési és gyártási információkat, érdekességeket és interjúkat olvashatunk az oldalukon.  A termékben a már jól bevált Adaptive Fit Technology tökéletesített változatát alkalmazzák, amiknek köszönhetően a cipő mérete szabályozható. Ezenkívül a sarokrésznél található egy detektor ami érzékeli a lábfejet és egy mini motor segítségével képes lazítani illetve szorosabbra húzni a fűzőket. Az egészet egy újratölthető akkumulátor látja el árammal. Három óra töltéssel akár két hétig is működhet és ami a legjobb, hogy soha nem fog váratlanul nap végére lemerülni, hiszen a töltöttségi állapotot az oldalán lévő LED fények jelzik. Egyelőre három stílusból választhatjuk ki a nekünk tetszőt, a fekete/ezüst összeállítású már december elejétől elérhető, az ezüst/fekete és a fehér/kék színű pedig a hónap végétől vásárolható meg.



Jelen cipője és a jövő árcédulája
A HYPERADAPT-ot jelenleg csak Amerikában árulják, de idővel valószínűleg világszerte lehet majd venni. Kifejezetten magas az ára, aki még idén szeretne visszatérni a jövőbe annak egy pár cipőért 750$-t kell fizetnie, ami nagyjából 222 ezer forint.

Forrás: Wired
             Nike

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése