keresés

2016. december 13., kedd

Népszerű albumok amik hiányoznak a Spotifyról

Sokan gondolnak a Spotifyra úgy, mint egy digitális zenegépre, ahol bármilyen zenét meghallgathatnak egy gombnyomásra. Azonban a problémák megmutatkozni látszanak ahogy az előadók próbálnak több hatalmat gyakorolni a zenéjük felett. Néhány előadó, mint Taylor Swift, érvelt amellett hogy a Spotify üzleti modellje lebecsüli a zenét. Mások szépen csendben eltávolították albumaikat egyéb okok miatt. Persze nem csak a Spotifyról van szó, a Tidal, Apple Music és Google Play Music is hiányos ilyen téren.
Itt van pár album amit nem lehet megtalálni Spotifyon.



Taylor Swift-1989
Szinte mindenki hallott már arról, hogy Swift eltávolíttatta zenéjét a Spotifyról, még 2014-ben, ezt a lemezét fel sem töltötte. Azt mondta, hogy a zene művészet, amit emberek munkával hoztak létre, ezért nem lenne szabad ingyen osztogatni.


Jay Z-The Blueprint
Mivel ő a Tidal tulajdonosa, talán érthető hogy minden más streaming szolgáltatóról leszedte több albumát is.

Garth Brooks-Ropin' the Wind
A country sztár már régóta harcol a digitális zeneelérés ellen, szerinte ugyanis nem kellene az embereknek válogatniuk számok között, ahelyett hogy az egész albumot megvennék. Csak a GhostTunes-on elérhetők az albumai online.

Tool-Undertow
Mint Brooksnál, itt is az album szétszedése a probléma.



Dr. Dre-Compton
A világhírű producer több mint egy évtizedig váratta az embereket, ugyanus 16 éve ez az első LP-je. Egy évvel az album kiadása előtt azonban Dre az Apple alkalmazottja lett, így nem meglepő hogy a Compton inkább az Apple Music-ra került és nem a Spotifyra.
Dre The Chronic című albuma sem található meg a szerveren.






Forrás:
time

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése