keresés

2016. december 10., szombat

Microsoft Educator Exchange konferencia Budapesten


A 2016-os Microsoft Educator Exchange konferencia Budapesten került megrendezésre. A konferencia keretein belül a 21. századi oktatáshoz tartozó legfontosabb tervezeteket és ötleteket vizsgálták meg. Amik nem mások, mint: a kreativitás, a projektmunka, az együtt működés és a problémamegoldás, az IKT eszközök használatával. Ez a rendezvény, jelenleg a világ egyik legjelentősebb oktatási rendezvény.

Miről is szól a konferencia?


Az idén március 8. és 10. között Budapesten megrendezésre kerülő Microsoft Educator Exchange konferencia, a Microsoft legnagyobb oktatási rendezvénye. A konferencián több mint 300 oktató vett részt, körülbelül 100 országból, hogy megmutathassák, hogyan alkalmazzák a modern technológiát az oktatás területén. A magyar delegáltak az MIE program ( Microsoft Innovative Educator) keretében vettek részt. Olyan "innovatív pedagógusok", akik bebizonyították, hogy szakértő módon tudják alkalmazni a különböző digitális újításokat az osztálytermekben is. 

Nádori Gergely


Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium oktatója, Nádori Gergely tartotta az egyik kiemelt előadást.

"A 21. században már változnak az elvárások, felértékelődik a projektmunka, az együtt működés, és a problémamegoldás és az IKT eszközök alkotó használata"
" Az IKT eszközök, kombinálva a felhőtechnológiával, abban segítenek, hogy az oktatás egyre közelebb lépjen ehhez. A tárgyi tudás megszerzése is fontos,de csak egy eleme az egyre összetettebb tudás koncepciójának, a lényeg a tudás megszerzésének és megteremtésének képessége lesz, amihez az egyik legfontosabb, hogy a megfelelő kérdéseket képesek legyünk feltenni."
-Nyilatkozta Nádori Gergely

OneNot Class Notbook



Az úgy nevezett Learning Matrketplace vagyis a Tanulás bazár volt az egyik legjobban várt programja, amelyen a pedagógusok egymástól tanulva szereztek ismereteket a  legmodernebb és legújabb pedagógiai módszerekről, és a nemzetközi tapasztalatokról is.
A OneNot Class Notbook  legújabb fejlesztései is kiemelt érdeklődést kaptak a konferencián. Annak érdekében, hogy a tanárok és a diákok életét is megkönnyítse és segítse, az elmúlt hónapokban a OneNot és a Microsoft Innovatív Pedagógus Program résztevői együtt működtek. Ezt az új kiegészítőt, amit létrehoztak már több mint 400 ezer tanár töltötte le és már 3,5 millió diák használja világszerte. Ez a szoftver kiváltja a spirálfüzeteket az iskolában, szabad kézzel is lehet jegyzetelni és akár videó és hang anyagokat is hozzá lehet fűzni a jegyzetekhez. Ezeket a munkákat akár aktiv időben is meg lehet osztani a tanárokkal is. Ezzel időt spórolva.

Magyarországi helyzet


Szentkúti Gabriella a Microsoft ügyvezető igazgatója így vélekedik.
"Egy ország gazdaságának versenyképessége azon múlik,mennyire versenyképes az ott élő diákok tudása. Ez pedig elképzelhetetlen a  megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása nélkül."A Microsoft célja: " A Microsoft szeretné megmutatni, hogyan segítenek ebben a legújabb eszközök, szoftverek és alkalmazások, melyek elérhetőek itthon is. Az Office365 ingyenesen elérhető az összes magyar diák számára, tanárok számára és ingyenesen letölthető 5 számítógépre, laptopra és további 5 mobileszközre is. Ezzel a  felajánlásokkal biztosítjuk a tanárok számára mindazokat az alkalmazásokat, amelyek a legfontosabbak a digitális tanuláshoz és tanításhoz, a dokumentummegosztáshoz, a házi feladatokhoz, előadások készítéséhez. A Windows továbbra is a vezető operációs rendszer a közoktatásban."

Innovatív Pedagógus Program


Magyarországon az Innovatív Pedagógus Program biztosít felületet, azoknak a pedagógusoknak akik szeretnének lépést tartani a legújabb oktatási módszerekkel. A Microsoft Magyarország támogatásával, ez év március 19-én indult el egy oktatási konferencia sorozat, melynek első állomása Hatvanban volt. Ezen a konferencián a OneNot Class Notbook működésével lehetett megismerkedni, e mellett a Skype oktatásban való használatával is foglalkoztak, így a vendégelőadók fogadása megoldhatóvá válik, bármilyen messze is van éppen az az oktató, kutató akit meg szeretnénk ismertetni a gyerekekkel.


Microsoft Mintasuli


A Microsoft Mintasuli titulust a technológia felhasználásában élen járó iskolák kaphatják meg. Jelenleg az országban 10 ilyen iskola vagy iskola jelölt van, és ez a kör bővülőben van. A tanáraik a Tanárblog csapatával együtt különböző képzéseken vehetnek részt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése