keresés

2016. október 22., szombat

Instagram- a közösségkedvenc


Instagram az a fotó megosztó alkalmazás, amit a legtöbben ismernek és használnak. Ma már nem csak egy fotó megosztásra alkalmas applikáció, hanem közösségi térnek is nevezhetjük. Fontos szempont minden használónak, hogy könnyen kezelhető, ingyenes, átlátható és biztos rendszerű legyen. Az Instagram pont ilyen. Akkora népszerűsége lett, hogy 2012-ben Mark Zuckerberg fel is vásárolta, de nem olvadt be a Facebookba, megmaradt a különálló alkalmazásként. 

Hogyan  működik ?

Csak azok tudják használni, akiknek okostelefonjuk van, annak segítségével tudnak képeket, esetleg rövid videót megosztani ismerősükkel. Már nem csak IOS és Android rendszerű telefonokra lehet letölteni. Idén megjelent már Microsoft szoftverű telefonokra is az alkalmazás. Az évbe több frissítést is készíttek az Instgram tervezői. Az egyik ilyen újdonság, hogy Snapchethez hasonló képeket készíthetünk, ami csak rövid ideig elérhető a rendszerben. Ez az Instragram Stories. Egy másik, hogy többfelhasználós funkcióval bővítették az alkalmazást. Ez azoknak kedvezőbb akik magánszemélyként vagy cégként esetleg bármilyen rajongói profilt is szeretnének létrehozni az Instagramon.  Tehát mostantól a felhasználók már öt profillal is rendelkezhettek és ezekből egyszerűen ki-be lépkedhetnek. Nemrég teljesen megváltozott az Instargam dizájnja is. Ezek a fejlesztések annak köszönthetőek, hogy az Instagram megháromszorozta felhasználóit 2014 és 2016 között. 

Boomerang- Instagram újabb különálló alkalmazása

A Boomerang nem videót, nem képet készít, hanem egy sorozat fotót és összeilleszti ezeket. Nagyon ötletes sorozat képek születhetnek ezzel az alkalmazással, igen könnyen kiélhetik a használók a kreativitásukat. Megosztani is lehet szintén a követőinkkel, hiszen ez a sorozatképp oda-vissza lejátssza magát hang nélkül. Egy ilyennel akár órákig elszórakozhatunk, hiszen teljesen újszerű, amihez hasonlót még nem nagyon láthattunk. 



Miben más mint a többi ?


Instagram különlegessége, hogy van képszerkesztő funkciója és ott a képeinket színes vagy fekete fehér filterekkel szerkeszthetjük, amikkel teljesen megváltoztathatjuk az eredeti képet, amit készítettünk. Hasonlóan működik mint a Facebook, a képeinket be tudjunk csekkolni, hogy hol készült és ismerőseinket meg tudjuk jelölni rajta és a képeink alá különböző "hashtageket" csatolhatunk, ezekkel jelölve, hogy mi látható a képen, kiknek szól. Instagram használóinak köre napról-napra bővül. A legkedveltebb és legegyszerűbb alkalmazás, és egyre többen szeretik megosztani a képeiket. 

Miért is van ez ? Az emberek szeretik megosztani másokkal a sikereiket, élményeiket és jó érzéssel tölti el őket ha ezekre reagálnak mások. Vannak olyan felhasználók, akiknek célja inkább a népszerűség, hogy egyre több követőjük legyen, egyre többen kedveljék a képeiket és esetleg még meg is osszák azt mások ( most már ez is lehetséges, hogy megtudjuk osztani mások Instagramos posztjait). Sokan váltak már híressé csak az Instagramos profiljuk miatt, hatalmas számú követője van Kendall Jennernek, Selena Gomeznek vagy Kim Kardasiannak. Ők azok akiknek a legnagyobb számú kedvelt bejegyzései lettek az évben. Kötelességüknek érzik, hogy életük minden pillanatait megosszák, még akkor is ha köze sincs a valósághoz. Magyarországon is nagy felhasználói létszáma van az Instagramnak. Legtöbb követővel Palvin Barbara büszkélkedhet, neki ugyanis több mint 4 milliós tábora van.                                                                                                                                       

Instagram szűrők után nevezik el a gyerekeket

Manapság egyre fiatalabban vállalnak gyereket az emberek vagy későn, de az idősebb szülők is már képben vannak az újításokkal a világában.  A legtöbb felnőtt korú embernek már nem okoz gondot, érintőképernyős okos telefont használni. Ismerik és használják a Facebookot és már az Instagramot is. Innen indult el Amerikában a legújabb őrület, hogy az Instargam képszerkesztő szűrök címei annyira inspirálta az embereket, hogy gyerekeiket ezek után nevezték el. Ilyen gyermek nevek például : Lux, Juno, Reyes, Valencia, Ludwig, Amaro és a Willow. 


Művészek és valódi fotósok az Instagramon

A klisék és idétlen Instagram sztárok mellett, bőven találhatunk igazán tehetséges fotósokat gyönyörű galériákkal, amik inspirálnak minket és megszépítheti a hétköznapjainkat. Az ilyen felhasználók általában a fotósoknak szánt hashtageket és instagramon profi fotósknak szánt oldalakat használnak, így érnek el egymáshoz és ma már kialakulhat egy közösség is belőlük. Pont a magyar művész felhasználóknak szólt a Strongbow augusztusi programja, ami annyiból állt, hogy arra kérték a követőiket, hogy a képeikkel próbálják átadni a nyári érzést. Ezek a képekből pedig kiválogatták a legjobbakat és azokból nyílt egy kisebb kiállítás, amire bárki elmehetett. Ezeket a képeket egy szakmai zsűri válogatta ki és hirdette ki a legjobb képeket, hiszen rengeteg ilyen címkéjű kép készült. Hasonló programok úgy gondolom bárhol a világon már előfordulhattak, hiszen az Instragram egy globális méretű felhasználói körrel rendelkezik, amihez fogható talán még a  Facebooknak van. 



Források:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése