keresés

2015. december 13., vasárnap

Fluxo

Az eddigi "legokosabb" lámpa

Egy lámpa mind helyett

A Fluxo lámpát a Kickstarteren találtam. Ugyancsak a telefonunkkal használhatjuk, egy letöltött applikáció segítségével. Egy egyszerű lámpáról beszélünk ha nem csinálunk vele semmit, viszont rengeteg funkciója van. A szoba akár egész területét megvilágíthatjuk vele, azon részeket kiemelve és olyan színben amilyenekben mi szeretnénk. A fény minőségét is változtathatjuk vele, hiszen más fényre van szüksége a szemünknek olvasáshoz,esetleg TV nézéshez. 





A lámpa analizálja a napközben használt fényhasználatot, így amikor automatikusan felkapcsolódik amikor a szobába lépünk, azt is tudja hogy milyen fényt kell használni.Így éjszaka nem fog minket hirtelen elvakítani, hanem egy kellemes fényt biztosít nekünk. Ha már felkapcsolódik, persze akkor le is kapcsolódik amint elhagyjuk a szobát,így segítve az energiatakarékos életmódot.


Kialakítás

A formája teljesen egyedi, Európában tervezték,és idén máris elnyerte a második helyet az idén rendezett London Design Award-on. A Fluxo lámpát körülbelül 2016 második felétől lehet majd kapni,legalábbis úgy tervezik a piacradobását.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése