keresés

2015. december 14., hétfő

Egymillió percnyi történelem a YouTube-on

 
Az Associated Press és a British Movietone úgy döntött feltöltik történelmi videógyűjteményüket a YouTube-ra. Ez több mint 550.000 videót jelent, amit -ha időnk engedi- összesen több mint egymillió percen keresztül élvezhetünk. 




Az Associated Press a British Movietone-nal társulva létrehozta a legnagyobb történelmi hírekkel kapcsolatos tartalmat a videómegosztó oldalon 1895-től napjainkig terjedő gyűjteményével.

A videókat két csatornán tették hozzáférhetővé mindenki számára: AP Archive, British Movietone.
Ezeket a csatornákat vizuális enciklopédiáknak szánják, hogy egy egyedi perspektívát nyújtson a modern történelem legjelentősebb pillanatairól.

A világot formáló személyekről és eseményekről készült felvételek egy igencsak színes gyűjteményt mutatnak be. 
Láthatunk politikai témájú felvételeket, mint Mussolini beszéde a világbékéről vagy George Bush egy emlékezetesebb sajtótájékoztatója. Ezek mellett hírességekről is akadnak videók a gyűjteményben, mint például Marilyn Monroe vagy Charlie Chaplin és felesége Paulette Goddard.
Egyes eseményekről csak hang nélkül találhatók felvételek. Ilyen például az 1906-os földrengés San Franciscoban  vagy Magyarország Portugáliával játszott világbajnoki meccse.

Források:
theguardian.com
index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése