keresés

2015. december 7., hétfő

Az internet legmélyebb bugyra

Mi is az a Deep Web?


A Deep Web az internet azon része, amelyet elkerülnek a keresők, azaz nem része a felszíni webnek és nincsenek indexelve az általános keresők által. A Deep Weben illegális tartalmakhoz férhetünk hozzá, mint például gyerek pornó, gyilkosságokról készült felvételek, emberek kivégzése, drogok és még akár bérgyilkost is felbérelhetünk. A Deep Weben a lenyomozhatatlanság érdekében kizárólag bitcoinnal lehet fizetni, hiszen senki nem akar lebukni, hogy drogot árul, vagy éppen emberöléssel foglalkozik.



Tor böngésző


A Deep Weben lévő tartalmakat mint írtam nem lehet kiguglizni. Az ott lévő oldalak megtekintéséhez egy különleges keresőre van szükség, ez pedig a Tor. A Tor böngészőt bármelyik torrentes oldalról le lehet tölteni, majd feltelepíteni, és voilá már lehet is böngészni az illegális tartalmak között. A Tor egy rövidítés, jelentése nem más mint The Oninon Router (A hagyma elosztó). Ez lehetővé teszi az interneten az anonim jelenlétet a felhasználók számára. Fejlesztését eredetileg az Amerikai tengerészgyalogság kezdeményezte. A Tor hálózat minden tagja titkosítva kommunikál egymással 128 bites szimmetrikus kulcsolású kódokat használva, melyeket egy aszimmetrikus kulcsolású úgynevezett handshake (kézfogás) után hoztak létre.

Silk Road - az új kereskedelmi útvonal


A Silk Roadról különböző illegális dolgokat lehet rendelni, többek közt drogokat és fegyvereket tulajdonképpen az internet feketepiacaként működik. Ez rejtett szolgáltatásként működik és szintén a Tor böngészővel lehet csak keresgetni rajta. A vevők ingyen regisztrálhatnak míg az eladóknak fizetni kell ezért a szolgáltatásért, természetesen bitcoinnal. 2013 márciusában megközelítőleg 10 000 termék volt megvásárolható, ezeknek a 70%-a csempészetből származó kábítószer volt. Az oldal szabályozási rendszere tiltja minden olyan dolognak/szolgáltatásnak az értékesítését, melynek célja a megtévesztés vagy a károkozás. Ide sorolandó a gyermekpornográfia, lopott hitelkártyák, gyilkosságok és tömegpusztító fegyverek. Hozzávetőleg 15 millió dolláros forgalmat bonyolított le az oldal egy év alatt.

Random Darknet Shopper




A "Random Darknet Shopper" visszatért. Legalábbis ezt írja a newsbtc.com. A Darknet vásárló ami tulajdonképpen egy robot, arról volt híres, hogy a Deep Web-et böngészve totálisan véletlenszerűen vásárolt különböző dolgokat. A létrehozásáért a  !Mediengruppe Bitnik a felelős, akik korábban már bajba keveredtek a svájci hatóságokkal. Minden váráslása a Darknet vásárlónak egy kiállításhoz készültek. A megvásárolt árukat beleértve ecstasy-tablettát, csempészett cigarettát  Kunst Halle St. Gallen-ben lehet látni. Ezeket a "kiállítási cikkeket" a hatóságok végül elkobozták, és megfenyegették a csoportot, hogy büntetőeljárást indítanak ellenük. Végül az ügyészség úgy döntött, hogy büntetés fizetése után, "szabadlábra" helyezik a robotot 3 hónap őrizet után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése