keresés

2015. november 26., csütörtök

Bíztató előrejelzések - Surface Pro 4

November végére nyilvánvalóvá vált, hogy a Microsoft idei próbálkozásai nem maradnak jó eredmény nélkül! Említésre méltó, hogy ez az előretörés amit a Microsoft produkál nem egy fronton történik (Bár ez elvárható egy ekkora cégtől)! Ezúttal a Táblagépek  helyzetére kell egy pillantást vetni. Egyes elemzések szerint, pár év múlva a Windowsos táblagépek  kétszer nagyobb darabot fognak kiharapni a piacból, mint most !




A piaci helyzet

Strategy Analytics elemzése szerint a Microsoft négy év múlva megduplázhatja jelenlegi tabletpiaci részesedését ,ha minden a jelenlegi ütemben zajlik. A három nagy platform (iOS, Windows, Android) közül (amiket most megvizsgáltak)  csak egynek kell nagyobb visszaesésre számítania. Ez a visszaesés pedig a Microsoft erősödéséhez vezethet majd: 



Az optimizmus (Strategy Analytics szerint) ez esetben azért indokolt mert már az év elején (Windows 10 megjelenése előtt) "58%-kal több ilyen rendszerű táblagépet sikerült leszállítani, mint egy esztendővel előtte. A Windows 10 lendületével az év végére a 2015-ös leszállítási szám 22 millióra rúghat." Ez egy év alatt szép teljesítmény, főleg úgy hogy körülbelül félidőnél jött be a Windows 10 mint jelentős tényező.
A két kördiagram  megvizsgálásával tisztán látható, hogy a nagy visszaesés az Androidot fogja érinteni. Az kizárt, hogy az iOS annyira beleroskadjon abba az egy százaléknyi veszteségbe, szóval akárhogy nézzük a nagy veszteség az Andoridra értendő! Viszont még így is, hogy a legnagyobb veszteséget az Android szenvedi/szenvedheti el toronymagasan vezet a másik két céggel szemben. 
Ha még az itt vázoltak be is következnek, lesz még ideje az Androidnak kompenzálni, valamint addig sem maradnak tétlenek véleményem szerint. Az valóban elismerhető, hogy a  Surface Pro 4 tényleg kecsegtethet hasonló  reményekkel a Windows 10-el karöltve, a probléma csak az, hogy ez a jóslat  időben túlságosan előre mutat és így nem feltétlen válthatja be a hozzáfűzött reményeket. A másik két cég könnyedén előállhat olyan fejlesztésekkel amik lehagyják majd a Microsoft termékeit.

Surface Pro 4

A képeket nézegetve, külsőre talán nem fedezünk fel sok különbséget a Surface Pro 4 és a Surface Pro 3 között. "Alapterületük (292 x 201 mm) és formatervük is azonos. A hátrafelé kicsit keskenyedő, világos, magnéziumötvözet gépház körben az aktív hűtés szellőzőnyílásaival ezúttal is nagyszerűen össze van rakva. Változás viszont, hogy a korábbi 9,14 mm-ről 8,45 mm-re csökkent vastagsága." Szóval a különbség valóban elenyésző ebből a szemszögből.
További ilyen apróbb változtatások: A korábbi Surface felirat lecserélődött és a 4-esen már egy egyszerű Microsoft logó díszeleg. A hangerő gomb helyét is megváltoztatták, a bekapcsológomb mellett helyezték el. 
Viszont vannak, említésre méltó dolgok is: Ez a termék is megkapta a Gorilla Glass védelmet, ami elég erősen javítja az ütésállóságot. Ehhez példányhoz is jár érintőtoll ,ami most már 1024 nyomási szintet érzékel az előző példánnyal szemben, ami csak 256-ra volt képes.
Változott, ügyesedett a több színben elérhető Type Cover billentyűzetes tok, ami továbbra is mágnesesen kapcsolódik a tablet éléhez, vagy kicsit megemelve a pereméhez. Gombjait enyhén széthúzták és távolabb tették egymástól a nyomófelületeket, van PrintScreen a felső sorban, illetve jobb klikk gomb a jobb Alt mellett. Méretben nőtt és fejlődött a touchpad, sőt most már olyan verziót is kínálnak, aminek a „csuklótámaszába” ujjlenyomat-olvasót építettek.
Összességében nézve ígéretes eszköz és nem hiábavalóak a hozzáfűzött remények, a módosítások magukért beszélnek és mindegyik a precizitás irányába nyúlik! Ezt a tendenciát kell továbbra is a Microsoftnak követni és akkor jó eséllyel válhat valóra a  Strategy Analytics jóslata!

Források:

mobilarena.hu
prohardver.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése