keresés

2015. november 16., hétfő

Anonymous vs. Iszlám Állam

Az Anonymous hackercsoport sem hagyja szó nélkül a pénteken történt párizsi terrortámadásokat: totális háborút hirdettek az Iszlám Állam ellen. Azt állítják, ez lesz az eddigi legnagyobb kibertámadásuk.

Az Anonymous egy nem legális szerveződés, amely hackerekből és hacktivistákból áll, akiket a különböző közös célok tartanak össze. A világon mindenhol élnek tagjai, ismertetőjelük a Guy Fawkes-maszk. Év elején a Charlie Hebdo-eset kapcsán megtámadták már az ISIS-t: elérhetetlenné tették a weblapjaikat, letöröltettek az Iszlám Államhoz köthető közösségi média profilokat. Máskor is hallhattuk már a nevüket: 2013 óta szaúd-arábiai hacktivisták célpontjai voltak a kormány weblapjai, a rezsim tettei ellen tiltakoztak, 2015 októberében bejelentették, hogy a Ku Kux Klan 1000 tagját fogják leleplezni, indítottak támadásokat a szcientológia egyház szerverei ellen, 2011-ben lekapcsolták a világ legnagyobb gyerekpornó-hálózatát, és a lista folytatódik.

Most egy francia nyelvű videóban közölték céljaikat: háború az Iszlám Állam ellen, a tagok felderítése, a propaganda gyengítése. Azt ígérik, hogy ezúttal a világ minden táján lévő tagjaik fogják levadászni őket, nem menekülhetnek.



Főleg Twitteren aktív az Anonymus, ahol az iszlamistákkal kapcsolatos profilokat jelentik, hogy aztán le lehessen törölni őket. Az ilyen profilok az ISIS legfontosabb eszközei az új tagok szerzésére. Eddig több mint 101 ezer Twitter-fiókot jelentettek. A csoport aktivitása természetesen nem elég, hogy felszámolja az Iszlám Államot, de abban segíthet, hogy kevésbé terjedjenek a radikális eszmék.

forrás: hvg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése