keresés

2015. október 10., szombat

Google Glass - egy újabb okos vagy buta kütyü?

Három évvel ezelőtt a Google egy vadonatúj projektbe kezdett bele, ami az akkori piacon újdonság volt, de ahogyan az évek teltek még mindig nem egészen biztos, hogy valóban egy új és hasznos okos kütyüt alkottak-e meg, vagy fölöslegesen töltötték el azt a három évet. Ez a kérdéses tárgy, nemmás, mint a Google Glass.





A képernyő már necsak" képernyő - A Glass már Aura

A téma azért érdekes, mert ez volt az első kiterjesztett valósággal foglalkozó, olyan projekt, ami valóban terméket is produkált. A friss hír hamarosan elindított egy valóságos hullámot, mindegyik cég minimum egy okos óra kiadásán gondolkozik. A Google Glass hol eltűnik, hol elő bukkan, a legútóbbi szünet után átalakult: az új project neve Project Aura. Sok információ még kérdéses, egyenlőre annyival elégedhetünk meg, hogy a "régi" glass promó videóját szemléljük és próbáljuk elképzelni ezt a - még hétköznapi ember számára megengedhetetlen - világot.


Ez mind szép, de valóban...?

Rengetegen kritizálták a szemüveget, nem csak a végleges változatot, de mikor még csak gyerekcipőben járt, hatalmas port kavart.
 " A kételkedők szerint a Google meoldása, a szó szerint a szemekre érkező információ nemcsak a személyes biztonságot veszélyeztetheti, de a mentális egészséget is."
"A kritikák másik része a Google reklámalapú üzletpolitikáját állítja a középpontba. Amióta Larry Page újra átvette a cég vezetését, valóban érezhető egy sokkal agresszívebb, profitközpontú hozáállás a Google részéről, az alábbi videó készítői szerint ez az egész a viselhető szemüvegben csúcsosodhat ki, amikor már szó szerint lehetetlenné válik a reklámkerülés." - írta az index.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése