keresés

2015. október 19., hétfő

A streaming media új feltörekvője: Apple Music

Az Apple régóta jelen van zeneiparban: az iTunes az elsők közt volt a digitális zeneszolgáltatásban, és legújabb alkalmazása a streaming media felhasználóit célozza meg. 2015 június elején jelentették be az Apple Music-ot, és a hónap végére el is indult, 100 országban. 

Bemutatkozás
Az Apple Music felhasználói számára közel 30 millió zeneszámot tud nyújtani. Ezekhez hozzá lehet adni az iTunes-on keresztül megvett dalokat, így lehetővé teszi, hogy szabadon válogassunk a saját zenéink, és az alkalmazás által nyújtottak között. Az Apple Music ugyanakkor bejelentette a Beats1-t, 24 órás élő rádió adással, amelyet Zane Lowe vezet személyesen. A "For You" részlegen napi háromszori frissítéssel, témákra bontott, változatos zenei tartalmat kapunk, a "Playlist" pedig a saját zenehallgatási szokásainkra épülve ad ki számokat, amelyeket különböző DJ-k állítanak össze. A már régóta használt "Siri"-t is beépítették: iPhones-on keresztül lehet hang utasítással keresni egy adott zenére.



Mint vetélytárs 
Az Apple Music hiába "maradt le" a streaming media fejlődésében, nyilvánvaló célja a többi szolgáltatót (Rdio, Pandora, Slacker, Spotify) félrelökni. Ugyanakkor ez nem lesz olyan egyszerű, a Spotify még mindig az első számú szolgáltató. Természetesen ennek legfőbb oka, hogy az Apple Musicnak nincs ingyenes szolgáltatása, de emellett még más problémával is meg kell küzdenie. Több szempontból is hátra marad elődjeitől, könyvtára (iCloud Music Library) kezdetleges, nehéz rajta elnavigálni vagy böngészni. A cnet-en ezért is kapott 7,3-as értékelést, de a cikk szerzője hozzáteszi:
Apple Music has a lot of potential, but its iCloud Music Library bugs and confusing interface keep it from edging out Spotify for now.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése