keresés

2015. szeptember 22., kedd

Smart Home


SmartThings


Képzeljünk el egy olyan világot ahol mindent a telefonnal irányíthatunk…
El se kell képzelni hiszen ezt már megtapasztalhatjuk. Egyetlen applikáció szükséges hogy távvezérlésben kikapcsoljuk az égve maradt lámpákat, tv-t és ehhez hasonló elektronikai dolgainkat. Ezen felül telepíthetünk hozzá, egy ablak és ajtó ellenőrző programot, ami megmutatja, hogy nyitva hagytunk-e valamit. A mozgásérzékelős lámpák, és riasztók is továbbfejlettek, hiszen a telefonunkba beletáplálhatjuk azokat az adatokat, hogy mikor tartózkodunk otthon, így ha valami mozgást érzékel a nem megadott időpontban egyből jelez nekünk. Kapcsolhatunk neveket is a telefonhoz, így akkor azt is megtudhatjuk hogy esetleg éppen ki tartózkodik az otthonunkban.





A Samsung felvásárolta a SmartThings-et, az okos otthonok piacának legnagyobb nyílt platformját. A 2012-ben alapított startup által létrehozott fejlesztői ökoszisztéma tagjai az összekapcsolt termékeknek és felhőalapú szolgáltatásoknak olyan új fajtáit tervezik meg és állítják elő, amelyek alapjaiban változtatják meg mindennapi használati tárgyaink működését. A Samsung forrásaival és támogatásával a SmartThings dinamikus növekedés elé néz, így az okos megoldások még több eszköz és partner számára lesznek majd elérhetők.

Negatív oldal



Egy elképzelt szituáció tökéletesen ábrázolja a negatív oldalát a dolgoknak:


"Befordúltam a konyhára, rágyújtottam a pipára...de bár ne tettem volna!
Este tizenegy van, vörös fény villog a lakásban, mintha az augusztus huszadikai tűzijátékot a rezsicsökkentés jegyében beköltöztették volna a nappaliba. De valójában csak a füstjelzővel összekötött színváltós lámpák jelzik, hogy valami gáz van. A feleségem kómás fejjel lebotorkál, erre bekapcsol a hifin valami nyálas smooth jazz a stresszmérő okosóra parancsára, és már fő is a kávé, melegszik a croissant, hiszen ébren az egész család!Az ablakok lassan kinyílnak, nehogy megfulladjunk a füsttől, a beáramló mínusz 20 fokos levegő azonban kiakasztja a testhőmérőket. Felbúg a kazán, 150 százalékon fűteni kezd, mert még nem sikerült leszedni róla a hőszabályozót felülíró vírust, amit a gázbizniszben érdekelt orosz hekkerek telepíthettek fel rá. Az ajtó távirányítós zárja is vacakol, mert a szomszéd gyerek múlt héten megpróbálta feltörni, úgyhogy inkább az ablakon át ugrunk ki a hóba. Boldogan melegszünk fel a ránk gyújtott ház lángjainál."

Persze ez egy túldramatizált verzió. Mire odajutunk hogy szinte mindenkinek „okos otthona” legyen, addigra meg fogják oldani az esetleges átfedéseket. Véleményem szerint nem fog ellenünk fellázadni a saját lakásunk, akik pedig nem szeretik a fejlődéseket, úgy sem fogják soha azt mondani ezekre hogy jó dolog.

Fodrrás: Index/Tech

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése