keresés

2014. november 17., hétfő

Azure Operational Insights

Néhány hete tesztelhető az Azure Operational Insights. A szolgáltatás lényege,hogy az üzemeltetők számára elérhető óriási adatmennyiséget használható információként prezentálja, megkönnyítve ezzel a munkájukat.

Legyen belőle információ!
Az Azure Operational Insights gyűjti a konfigurációs adatokat, a szoftverfrissítések státuszát, az eseménynapló bejegyzéseit. Az eredményeket átlátható, fogyasztható információvá alakítva tálalja, segítve ezzel az IT-üzemeltetők munkáját.
A Microsoft több előre tárolt lekérdezést kínál az adatokhoz, melyeknek köszönhetően az üzemeltetők programozási tudás nélkül is tud az adatokból számára hasznos információkat gyűjteni. 
 A szakemberek akár telefonról vagy táblagépről is figyelemmel kísérhetik a a rájuk bízott eszközöket, mivel a szolgáltatás a felhőben fut.

Az üzemeltető szakemberek megnézhetik, hogy a gépek milyen frissítési szinten vannak, illetve tájékozódhatnak a rendszer kapacitásáról is. 

A szolgáltatás ingyen is elérhető, ezen kívül van egy Standard és egy Premium csomag. A szolgáltatás ára a tárolt adatok mennyiségétől függ.



Forrás 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése