keresés

2014. november 23., vasárnap

A szemüveg szexi, és "okosít" - főleg ha a Google Glass van rajtad

http://okosszemuveg.net/
Már régóta érik ez a bejegyzés, hiszen az okosórák mellett talán az okosszemüveg jött be elsőként a köztudatba, bár kevesen vannak akik ténylegesen ki is próbálták, vagy a birtokában vannak.
Mint szinte minden valamire való fantasztikus dolog, (lásd: ufo-támadások, kísérletezések, Godzilla támadások, a Bosszúállók csapatának ténykedése, minden náluk történik) ez a felfedezés is Amerikából indult ki, és az első szériát csak ott lehetett kapni. A bevezető ár 1500 dollár volt, és ezt tízezer ember tesztelhette. Később, a második verziónál már harmincezer embert vontak be, úgy, hogy mindenki aki már rendelkezett a szemüveggel, meghívhatta három másik ismerősét, akik szintén 1500 dolláros összegért barátkozhattak az eszközzel. Manapság az USA mellett ár az angolok is beszerezhetik a szuper szemüveget.
Lássuk mi is a Google Glass!

Tegyük fel a Glass-t!

A tabletek, okosórák, és okoskarkötők óta egyre erősödik a gyanú, hogy bármilyen termék eladható ha elég jó a marketingje. A Google az egyik legerősebb brand, ráadásul egy okostelefonnal kommunikáló eszközt hozott létre, aminek határozottan jó funkciói is vannak.
Egy szemüveg számítógéppel. Röviden, tömören ez a Google Glass. Egy titán keret, egy touchpad, egy kijelző és egy full HD kamera. A keretet illetően igyekeznek egyre dizájnosabbá tenni, különböző színekben lehet kapni. 


Az alábbi videó remekül szemlélteti, hogy  mire is jó a Glass, illetve, hogy milyen funkcióit hogyan használjuk ki.
A napi teendőink mellett, képeket vagy videókat készíthetünk a full HD kamera segítségével, amelyeket azonnal megoszthatunk ismerőseinkkel. 
A készülék hangvezérléssel és különböző parancsokkal működik. A touchpadet akkor kell csak használnunk, ha böngészni szeretnénk, vagy görgetni a teendőink, ismerőseink között, de mindezt egyetlen mozdulattal megtehetjük, nem kell másik eszközt (telefont) elővennünk.
Ha fel akarjuk hívni magunkra a szemüvegünk figyelmét, megszólítjuk: "OK glass!", majd máris adhatjuk neki a hangutasítást. Ahhoz, hogy megértessük magunkat angolul kell diskurálnunk, erről egyéb adat nem áll rendelkezésre, ha széleskörűen bevezetik, nyilván lehet majd nyelvet választani.

A "nagyonrendszer" dolgok:

A szerkezetnek két része van: a keret, és a tok, amelyben a hardvereszközök elhelyezkednek. Találunk itt kétmagos 1GHz-es processzort, 1 Gb-tos RAM-ot, egy 16 Gb-tos háttértárat, egy 5Mpx-es kamerát és egy mini projektort, ami egy prizma segítségével vetíti a kívánt képet a szemünk elé. A töltését illetően, mint a legtöbb okos kütyü, ez a darab is 1 napot bír ki, és microUSB-vel tudunk belé újra életet lehelni. 

http://okosszemuveg.net/


Szegény szemüvegesek...

http://okosszemuveg.net
Már most, amikor még lényegében csak tesztüzemmódban létezik a
Google Glass, sorra hozzák a különböző határozatokat, amelyekkel korlátozzák a használatát. Gondoljunk csak bele, hogy ezentúl bárkit, mindenféle előjel, és a legkisebb villanás nélkül lehetne "googleglass-végre" kapni, ezáltal komoly személyiségi jogokat sértve. A mozikból, öltözőkből, kaszinókból, bankokból és a szórakozóhelyekről is ki vannak tiltva az eszközök. A magánszféra teljes eltűnését jelenthetné, ha mondjuk edzés után ebben vonulnánk öltözködni. Egyet értek a tiltással, és valóban helyes, hogy nincsenek beengedve az emberek ebben a szemüvegben az alábbi helyekre, de másfelől a rejtett kamerák is egyre kisebbek, diszkrétebbek, így lényegében már most sem vagyunk biztonságban...

"Honnan tudhatod, hogy orosz lehallgató egység van a szobádban: egyel több szekrény van bent, és honnan tudhatod, ha japán: hét lába van a légynek..."

Itt van tehát a legújabb őrület, az okosszemüveg, amely fotóz, videóz, keres, teszi mindezt hangvezérléssel. Ismerőseink már a kép, videó készítésének pillanatában részesei lehetnek élményeinknek, és a telefonunkkal összekötve még több funkcióját élvezhetjük.
Kíváncsian várom, mikor tudunk majd kacsintással fényképezni vele...

Forrás

Okosszemüveg
Okosszemüveg 2
Index








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése