keresés

2014. november 24., hétfő

"A felhő mára hétköznapi életünk része"

Steve Ballmer helyét nemrég Satya Nadella vette át a Microsoftnál. Nadella nagy hangsúlyt fektet a Cloud üzletágra, amivel a vállalat egyre nagyobb sikereket ér el. 

TechNet konferencia
A Microsoft novemberben Budapesten tartotta a TechNet konferenciát. Az eseményen szó volt többek között az adatközpontokról, a cég mobil stratégiájáról és az Azure újdonságairól is.

„A Microsoft stratégiájának két fő pillére a felhő és a mobilitás, amelyek elválaszthatatlanok egymástól. Az a célunk, hogy a robbanásszerűen fejlődő technológiát mindenki számára elérhetővé tegyük, hogy az segítse a munkájukat és a mindennapjaikat”- nyilatkozta Stefan Ropers, a Microsoft közép-kelet-európai Marketing&Operations igazgatója. Szerinte a Cloud szükségességét előbb utóbb az emberek is be fogják látni, és egyre többen használják majd.

Biztonságos- e a Cloud?
Rengetegen azért nem használják a felhőt, mert úgy gondolják az nem elég biztonságos. A konferencián ennek ellenkezőjéről próbálták meggyőzni a résztvevőket.

" A Microsoft olyan garanciákat vállalt az adatbiztonság terén, amelynek köszönhetően az uniós adatvédelmi hatóságok szerint is megfelel a legmagasabb szintű adatvédelmi elvárásoknak, és hamarosan várható a frissen megjelent, kifejezetten felhőszolgáltatásokra tervezett ISO 27018 szabvány szerinti tanúsítás is."- jelentette ki Dr. Simándi Andrea, a cég jogi igazgatója.
A Microsoft teljes tájokoztatást ad ügyfeleinek arról, hogy hol és hogyan tárolja adataikat, illetve arról, hogyan tud ezekhez hozzáférni.
Továbbá ha felmondják a szolgáltatást az adatokat 180 napon belül véglegesen törlik.
Arról is szó esett, hogy az Azure semmilyen okból sem vizsgája az ügyfelek adatait.




Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése