keresés

2014. október 13., hétfő

Visszatérhet a Microsoft a csúcsra

Az elmúlt időszakban a Microsoft az eladásokat tekintve igencsak háttérbe szorult az Apple-lel és  az Androiddal szemben, ám szakértők szerint a Windows 10-zel megmutathatja, hogy diktálni is tudja a trendeket, nem csak követni. Az Index összegyűjtött néhány tényezőt, melyek segítenék ebben a céget. 

Újra az élen? 
Az egyik a visszatérő Start menü, melynek hiánya korábban sokakat elrettentet a Windows 8 használatától. A csempés felület sem tűnt el teljesen, ha arra van igény vissza tudjuk kapcsolni az egész képernyőt betöltő start menüt.




A grafikus felületnek az egyik nagy fejlesztése, hogy egymás mellett több virtuális asztal tud megjelenni. Bár ez a lehetőség a Windows-nál új, az Apple már korábban megoldotta ezeket a problémákat. 



Bajba kerülhet az Apple
Ami azonban leginkább veszélyezteti az Apple helyzetét, az az Intel Skylake processzor. Ennek köszönhetően olyan tabletek jelenhetnek majd meg, amelyek keveset fogyasztanak, de mégis olyan erősek, mint egy pár évvel ezelőtti asztali pc.
 Ezek mellett az iPad hamarosan gyenge gépnek fog tűnni. Mivel ez a processzor nem igényel hűtést, a szellőzők is eltűnhetnek az újabb Surface tabletekről.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése