keresés

2014. október 21., kedd

Promóvideók: Youtube vagy Facebook?

Cégek: YouTube helyett Facebook


Az elmúlt időszak felmérései alapján a cégek hajlamosabbak újabban megkerülni a YouTube-ot, és videóikat egyből a Facebookra töltik fel. Bár egy éve még arról szóltak a hírek, hogy előfordul, hogy a legsikeresebb cégek akár havi 500 videót is feltöltenek a YouTube-ra, a legfrissebb adatok alapján egyre több cég egyenesen a legnagyobb közösségi portálra posztolja videóit. Ennek több oka is lehet. 

Egyik talán az, hogy így rögtön Facebook-oldalukon osztják meg a tartalmat, ami értelemszerűen kreatív, népszerű videók esetén akár több ezernyi új lájkolót is hozhat. Emellett itt is beépíthető a videó előtti reklám, ami pedig Zuckerbergéknek újabb pénzforrás. Továbbá most már a Facebook videókliense is jóval fejlettebb, mint korábban, és a kommentelés/lájkolás itt is nyilvánvalóan lehetséges.


Újabb trendek


Evan James, a Socialbakers szakembere egy részletes felmérés után a következőket blogolta a témában:
"2012-ben a cégek zöme egyszerűen nem tartotta videómegosztásra alkalmas felületnek a Facebookot. A sztenderd folyamat szerint az ember feltöltötte a videót a YouTube-ra, majd megosztotta a linket a Facebookon is. A jelenlegi trendek egyértelműen azt mutatják, hogy a videókat többségében már közvetlenül a Facebookra töltik fel, ezzel jelentősen megnövelve a Facebook forgalmát."



Csak a Facebook?


Bár egyelőre a YouTube továbbra is növekvő piacvezető szerepe megkérdőjelezhetetlen a videómegosztások területén, mégis azt látjuk,hogy a Facebookra feltöltött videók száma másfélszeresére nőtt idén májusról júniusra.
Amennyiben marad ez a tendencia, könnyen lehet, hogy év végére mégiscsak átveszi a kék cégóriás a vezető szerepet. Ugyanez tapasztalható a videókkal kapcsolatos interakciók számát tekintve: a YouTube esetében csökkenő, a Facebook esetében pedig növekvő számokkal szembesültek a vizsgálat során. - Írja a SocialDaily.


Források: SocialDaily, Socialbakers, Marketingmorzsa, Allfacebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése