keresés

2014. október 28., kedd

Bukásra áll a hardverbiznisz

Bajban vannak a nagy cégek
Pár év múlva hanyatlásba fognak kezdeni a ma még körülrajongott cégek. Vegyük például a Samsungot, most vívta ki az elismerést a mobilpiacon, mégis már bajban van, zuhan a profitja. A piacon egyre gyakrabban jelennek meg indiai és kínai egyszerűsített Androidos telefonok.
Ilyenek a Doogee, Cubot, MyAudio, Navon és a Concorde.

Előtérbe kerülnek az olcsó márkák
Kína hihetetlenül gyorsan fejlődik, és hamar megtanulták hogyan csináljanak olcsó, de minőségi termékeket, melyeket világszerte terjesztenek. Mindennek a tetejébe, hamarosan a gsm-boltok is beállnak a sorba és sorra gyártják majd a saját márkás készülékeket. Sokan fognak bele a hardver gyártásba is, mivel egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy minden elérhető legyen az interneten keresztül (Internet of Things).

"A hardvereket elég könnyen lemásolják Kínában, de a mögöttük álló szolgáltatásokat nehezebb klónozni - ebben előnyben vannak a piacot jobban ismerő helyi cégek" írja a cikk.

Persze vannak kivételek, akik hardvergyártásban sikeresek maradhatnak, de nem ők lesznek többségben.



Ki lesz majd végül a győztes?
Így hamarosan két lehetséges vezető lesz, Kína, ahol folyamatos a tömeggyártás, és a helyi kereskedők, akik kiléphetnek konfortzónájukból és több bevételre tehetnek szert. Fokozza majd a versenyhelyzetet, ha a Google terve, moduláris okostelefon is megvalósul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése