keresés

2014. október 13., hétfő

A Fappening mellékhatásai



          Ahogy az előző posztban említve volt, a sztárok meztelen fotóit megosztó portálok ( pl. Reddit, 4chan,vagy akár a Google ) veszélyben érezhetik magukat,ugyanis megkezdődtek az ellenük indított perek. Elsősorban a Google az,akit 100 millió dollárra akar perelni egy bizonyos Martin Singer nevű ügyvéd,aki több mint 10 olyan "celebnőt" akikről meztelen képek kerültek a nyilvánosság elé. A vád szerint a Google napokig elérhetővé tette a feltört képeket,ezzel lehetőséget adva mindenkinek hogy szabadon hozzájuk férhessenek (lementések,visszaélések) . A Google azzal védekezik hogy több 10 ezer felhasználót és oldalt tiltott le csak azért hogy az ügy ne burjánzhasson tovább.Az ügyvéd viszont késlekedéssel vádolja a Google-t és azt állítja, nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a tulajdonukban álló oldalakról, úgy mint a YouTube vagy a Blogspot, eltűnjenek a képek. Sőt a hírességek meztelen fotói még most is nem egy oldalon elérhetők, és az ügyvéd szerint a Google még jelentős anyagi hasznot is húzott a képekből a reklámokon keresztül.
Martin Singer egy kíméletlen levelet is küldött a Google részére melyben azt fejtegeti,hogy az oldal ezzel beállt azoknak a vállalatoknak soraiba akik áldozatokká teszik a nőket.

     Elsőként Jennifer Lawrence és Kate Upton képei kerültek napvilágra. Az előbb említett színésznő eddig hallgatott az esetről. Azonban a Vanity Fair magazinnak adott interjújában megemlíti,hogy az egész fappening ügy több mint holmi botrány, szexuális bűncselekménynek tartja.

 Azt mindenesetre leszögezhetjük,hogy ez a botrány csak erősíti a celebvilág és a fotósok, paparazzók vagy akár az egész média közti ellentétet.Arról nem beszélve, hogy a sztárok is emberek,ugyanolyan jogokkal és ugyanolyan sebezhető személyiséggel és lélekkel mint a "civil" emberek.








forrás1
forrás2
forrás3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése