keresés

2014. szeptember 23., kedd

Nem nyugodhat az Apple, de a celebek sem




Az Apple háza táján úgy tűnik még mindig nem rendeződtek a körülmények. Hiába a nagy felhajtás ami a hetekben az új Iphone és az IOS8 körül zajlik, ez sem jelent idieglenes megnyugvást az Apple számára ,ugyanis ugyanezekben a napokban újabb celebfotók kerültek napvilágra. A képek szombat reggel kerültek a 4chanre és a Redditre a TMZ szerint, de a felvételek megtekintése már nem olyan egyszerű, ugyanis mióta a Reddit jelentős bevételt szerzett az előzőleg feltett képekből, azóta megállás nélkül törölgetik a képeket és az oldalakat, ahová posztolták a fotókat. A legújabb "áldozatok" Kim Kardashian, Vanessa Hudgens,és további nem éppen visszafogott képek kerültek elő Jennifer Lawrence-ről ,Kaley Cuocóról, és Amber Heardről.

A Fappeningnek elnevezett botrány -amelynek alapja a celebekről való meztelen képek nyilvánosságra hozása- még csak most éli fénykorát. A legújabb fejlemény szerint létrejött egy oldal ,amelyen visszaszámlálás indul ,hogy éppen melyik sztárról kerülnek napvilágra intim képek. A Fappeningben részt vevő hackerek eddig nem hazudtak, egymás után jelentek meg olyan emberekről képek, akikről megígérték, hogy lesznek.

A felhasználói fiókok feltörésének pontos folyamata egyelőre még nem ismert. Azonban valószínű, hogy a hackerek a korábban Github ellen is használt Python script segítségével juthattak hozzá sztárok fényképeihez. Ez a hacker program úgy működik, hogy a kiválasztott oldalt addig bombázza amíg meg nem találja a felhasználóhoz tartozó jelszót.

Egyelőre kérdéses,hogy ezek a korábbi Icloud botrány később kiszivárgott képei vagy újabb hacker támadás következményei.Az mindenesetre biztos, hogy az új Iphone-ok és az Apple watch megjelenését nagymértékben beárnyékolja ez a megújuló és/vagy folytatódó hacker botrány.


Kérdés, hogy az emberek bizalma megmarad-e Steve Jobs almájában?


forrás
forrás 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése