keresés

2013. december 2., hétfő

Megjelent a Facebook automata


Jóideje újabb „szenzációs” őrület terjed a weben, egy olyan alkalmazás, amely a felhasználó bejegyzései alapján, véletlenszerűen generál egy posztot. 

What would I say? (Mit mondanék?) programot a Princeton Egyetem hallgatói alkották meg, Az egyetem hackertalálkozóján az egyikük nyilatkozata szerint: „annyi kávét és Red Bullt ittak, hogy nem tudtak mit kezdeni az energiájukkal.”

Az alkotócsapat nem tervezte, a nyilvánosság elé tárni a megírt szoftvert, csak a barátaikat akarták szórakoztatni. 



A tájékozató szerint, adataink miatt nem kell aggódni, a program csak felhasználói oldalon fut. Viszont meg kell jegyezni, mint a legtöbb alkalmazásnál, itt is engedélyezni kell az adatlaphoz, a posztokhoz való hozzáférést.A tájékozató szerint, adataink miatt nem kell aggódni, a program csak felhasználói oldalon fut. Viszont meg kell jegyezni, mint a legtöbb alkalmazásnál, itt is engedélyezni kell az adatlaphoz, a posztokhoz való hozzáférést. 

A program alapját egy „Markov” bot alkotja, mely a korábbi hozzászólások alapján generálja az új szövegeket. Így olyan mondatok, mondatokhoz hasonló „ szerkezetek” születnek, melyek vicces, értelmetlen vagy meglepő hűséggel adja vissza a felhasználó stílusát. 

én is játszottam :) 


Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése